tök jó konyha

Tonhalas Cous Cous Aszalt Paradicsommal

2015. szeptember 03. 17:16 - Bajsz Brigitta

HOZZÁVALÓK 2-4 személyre:

  • 1 bögre couscous (egy átlagos kávésbögre, 250ml)
  • 1 doboz tonhalkonzerv (2 doboz ha 4 személyre készíted)
  • 6-8 szem aszalt paradicsom negyedekre vágva
  • 1 vegetáriánus erőleveskocka vagy 1 teáskanál Vegeta
  • Chilli szósz a pikáns ízek kedvelőinek

 

 

ELKÉSZÍTÉS:

Forralj fel 300ml vizet. Öntsd a cous cous-t (kuszkusz) egy üvegtálba, majd adj hozzá annyi forralt vizet, ami teljesen ellepi. Dobd az erőleves kockát vagy Vegetát a cous cous-hoz és fedd le a tálat egy fedővel.

Amíg a cous-cous alap megpuhul a vízben (max 5 perc), addig válogass ki 6-8 szép nagy szem aszalt paradicsomot. Vagdosd fel őket apró darabokra, én általában csak félbe vágom őket hosszában majd ismét félbe a hosszúkás csíkokat. Öntsd ki a tonhalkonzervből az olajat, a lényeg, hogy a hal száraz legyen.

Amint a cous cous beszívta a ráöntött vizet, keverd meg párszor, hogy megbizonyosodj, a leveskocka vagy vegeta jól eljutott mindenhova. Ezt követően egyszerűen csak add a tonhalat és a szárított paradicsom darabkákat a cous cous-hoz, és már kész is a finom, laktató és igengyors ebéded!

Ha szeretnéd fokozni a pikáns ízt, tálaláskor locsold meg a cous cous-t a kedvenc chilli szószoddal.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr727758414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása