Na jó, egye kukac nem várakoztatlak benneteket tovább. Íme itt a sütirecept, amit ígértem.
Hozzávalók:
- kókuszkrém - 6 evőkanál
- kókusz tej - 10 evőkanál
- 100%-os kakaópor - 5 evőkanál
- méz - 5 evőkanál
- fahéj - 1 kávéskanál
- rizspuffancs (értelem szerűen ízesítetlen verzióban)- 5 bögrényi (átlagos, 250ml-es bögre)
- fagyasztott vegyesgyümölcs (ribizli, málna, eper, áfonya) - 2 nagy marék
Elkészítés:
Egy hosszúkás sütiformát (23cm hosszú, 12cm széles) bélelj ki sütőpapírral.
Egy nagyobb tálba mérd ki a kókuszkrémet és a kakaóport. Ezt alaposan keverd el, amíg sima krémet nem kapsz. Folyamatos keverés mellett jöhet a méz, fahéj, majd a kókusz tej. Addig mixeld az összetevőket, amíg teljesen krémes, lágy csokimasszát nem kapsz. A kókuszkrém lehet picit makacs néha, nehezebb eldolgozni. Ha már egy csepp fehér rész sincs a krémben, és nincsenek "csomók" sem, akkor tudod, hogy elkészültél vele. A masszát tedd picit félre.
Ha fagyasztott gyümölcsöket használsz, akkor érdemes pár órával korábban - vagy akár előző este - kivenni a megfelelő adagot a mélyhűtőből, hogy laposan kiolvadjon minden gyümölcsszem. Közvetlen felhasználás előtt egy szita segítségével öblítsd át őket. Helyezd a megmosott gyümölcsöket egy kisebb serpenyőbe és alacsony hőfokon melegítsd fel. Elég maximum 5 percnyi melegítés. A gyümölcs levet fog engedni, ezt - ha már kihűlt -, add a csokikrémhez. (Maximum 2 teáskanálnyi gyümölcslevet adj a krémhez, különben túl folyóssá válik.)
A csokikrémhez most bögrénként adagolhatod a puffasztott rizsszemeket. Minden adag hozzáadása után óvatosan forgasd a rizst a masszába.
Az előkészített sütiformába öntsd a lecsöpögtetett gyümölcsöket, csöpögtess rá szépen eloszlatva 1-2 evőkanál mézet, majd erre lassan, óvatosan kanalazd rá a csokis-rizspuffancs masszát. Egyenletesen oszlasd el, óvatosan lenyomkodva, hogy biztosan mindenhova eljusson a krémből.
Ez után tedd hűtőbe, és a legjobb, ha egész éjszakára állni hagyod, de minimum 3-4 órán keresztül tartsd a hűtőben tálalás előtt. Ha kellően megdermedt, egyszerűen csak borítsd rá a tálra, amin szervírozni szeretnéd. Extra díszítésként megolvaszthatsz egy kevés étcsokit, és egy kanál segítségével rácsorgathatod a süti gyümölcsös tetejére.
TIPP:
Én nem vártam meg a teljes éjszakát a süti lemeozásával, 4 órányi hűtés után megkóstoltuk. Nagyon finom volt, viszont amikor másnap ismét ettünk belőle, sokkal puhább volt az állaga, hogy is mondjam csak, kevésbé "szivacsos", ha értitek. Ezért ajánlom a hűtőben való pihentetést egy éjszakán át.