tök jó konyha

Rizspuffancsos Erdei gyümölcs Torta - sütés nélkül

2015. november 24. 15:59 - Bajsz Brigitta

Na jó, egye kukac nem várakoztatlak benneteket tovább. Íme itt a sütirecept, amit ígértem.

 

Hozzávalók:

  • kókuszkrém - 6 evőkanál
  • kókusz tej - 10 evőkanál
  • 100%-os kakaópor - 5 evőkanál
  • méz - 5 evőkanál
  • fahéj - 1 kávéskanál
  • rizspuffancs (értelem szerűen ízesítetlen verzióban)- 5 bögrényi (átlagos, 250ml-es bögre)
  • fagyasztott vegyesgyümölcs (ribizli, málna, eper, áfonya) - 2 nagy marék

 

Elkészítés:

Egy hosszúkás sütiformát (23cm hosszú, 12cm széles) bélelj ki sütőpapírral.

Egy nagyobb tálba mérd ki a kókuszkrémet és a kakaóport. Ezt alaposan keverd el, amíg sima krémet nem kapsz. Folyamatos keverés mellett jöhet a méz, fahéj, majd a kókusz tej. Addig mixeld az összetevőket, amíg teljesen krémes, lágy csokimasszát nem kapsz. A kókuszkrém lehet picit makacs néha, nehezebb eldolgozni. Ha már egy csepp fehér rész sincs a krémben, és nincsenek "csomók" sem, akkor tudod, hogy elkészültél vele. A masszát tedd picit félre.

Ha fagyasztott gyümölcsöket használsz, akkor érdemes pár órával korábban - vagy akár előző este - kivenni a megfelelő adagot a mélyhűtőből, hogy laposan kiolvadjon minden gyümölcsszem. Közvetlen felhasználás előtt egy szita segítségével öblítsd át őket. Helyezd a megmosott gyümölcsöket egy kisebb serpenyőbe és alacsony hőfokon melegítsd fel. Elég maximum 5 percnyi melegítés. A gyümölcs levet fog engedni, ezt - ha már kihűlt -, add a csokikrémhez. (Maximum 2 teáskanálnyi gyümölcslevet adj a krémhez, különben túl folyóssá válik.)

 

A csokikrémhez most bögrénként adagolhatod a puffasztott rizsszemeket. Minden adag hozzáadása után óvatosan forgasd a rizst a masszába.

Az előkészített sütiformába öntsd a lecsöpögtetett gyümölcsöket, csöpögtess rá szépen eloszlatva 1-2 evőkanál mézet, majd erre lassan, óvatosan kanalazd rá a csokis-rizspuffancs masszát. Egyenletesen oszlasd el, óvatosan lenyomkodva, hogy biztosan mindenhova eljusson a krémből.

Ez után tedd hűtőbe, és a legjobb, ha egész éjszakára állni hagyod, de minimum 3-4 órán keresztül tartsd a hűtőben tálalás előtt. Ha kellően megdermedt, egyszerűen csak borítsd rá a tálra, amin szervírozni szeretnéd. Extra díszítésként megolvaszthatsz egy kevés étcsokit, és egy kanál segítségével rácsorgathatod a süti gyümölcsös tetejére.

TIPP:

Én nem vártam meg a teljes éjszakát a süti lemeozásával, 4 órányi hűtés után megkóstoltuk. Nagyon finom volt, viszont amikor másnap ismét ettünk belőle, sokkal puhább volt az állaga, hogy is mondjam csak, kevésbé "szivacsos", ha értitek. Ezért ajánlom a hűtőben való pihentetést egy éjszakán át.   

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr858105534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása