tök jó konyha

Villámgyors Csokikrém és/vagy Csokis Jégkrém

2015. november 08. 15:20 - Bajsz Brigitta

Ahogy az a címből is sejthető, ismét kettő az egyben receptet hoztam Nektek. Csakúgy, mint a múltkori Karácsonyi tallérok és Almahajók esetében, most is ugyanazon alapanyagokból két különböző stílusú nyalánkságot készíthettek el - nagyon egyszerűen és gyorsan. Az egyetlen gondom ezzel a két édességgel, hogy képtelenség ellenállni nekik ezért igaz, hogy gyorsan elkészülnek, de annál gyorsabban el is fogynak.

Mennyei Csokoládékrém

 

Hozzávalók:

Ez a mennyiség egy átlagos üvegpohárnyi (kb. 250ml) krémet eredményezett, tehát lényegében kis adagról van szó. 1 maximum 2 főre elegendő mennyiség.  Ha többet szeretnél készíteni, csak arányosan növeld az összetevőket. A jégkrém verzió kétszer ennyi adagot ad. (lásd lejjebb)

  • 5 púpos evőkanál Édesítetlen kakaópor
  • 5 evőkanál Kókuszkrém*
  • 2 evőkanál Kókusztej
  • 4 evőkanál Méz

 

Elkészítés:

Az elkészítés pofonegyszerű. Szimplán adj minden hozzávalót egy robotgéppe és mixeld addig, amíg teljesen elkeverődnek az alapanyagok. Főleg a kókuszkrémre figyelj, néha eltart egy darabig, mire teljesen elkeverődik a masszában. Ha kikeverted és nem érzed túl krémesnek, nyugodtan adj hozzá még egy kevés kókuszkrémet és mézet vagy kakaót, attól függően, hogy édesebb, vagy csokisabb ízre vágysz. A kész csokis krémet egyszerűen kanalazd ki pohárkákba, vagy kis tálkákba, attól függően, hogy miben szeretnéd tálalni őket és hagyd hűtőben állni 1-2 órát. Díszítheted bármilyen gyümölccsel, diófélével. Én az áfonyát és a tört mandulát választottam, de fantasztikus páros az eper-kókuszreszelék, vagy a banán-dió...és még sorolhatnám.

Tipp: Ha nincs a háztartásban robotgép, elég ha kézzel kevered ki a masszát. Ez lénygegesen tovább fog tartani és kell hozzá kitartás, de legalább dolgozol a karizmokon is. :)

 

A Csokis Jégkrém elkészítésének folyamata lényegében ugyanaz, mint a fent leírtak. Az egyetlen különbség, hogy több kókusztejet kell adnod a mixhez a legelején, legalább 4 evőkanállal többet, mint a csokikrém esetében. Így nem krémes masszát, hanem egy folyékonyabb csokis mixet kapsz, majdnem mint egy krémesebb forrócsoki. (Arra azért vigyázz, hogy ne legyen víz állagú). Ha kész vagy a kikeveréssel, öntsd őket abba a kis pohárkába, amiben majd tálalni szeretnéd és tedd őket a mélyhűtőbe. Szükség lesz legalább 4-5 órára, hogy megdermedjen, de hagyhatod akár egész éjszakán át is a fagyasztóban. Természetesen a mélyhűtőben jóideig eláll, ezért ha elég kitartó vagy és nem késztet a vágy, hogy nyomban bekanalazd a teljes jégkrém repertoárt, akkor nyugodtan hagyhatod őket a fagyasztóban akár egy hétig is.

* Magyarországon az egyik leginkább ismert és a legkönnyebben beszerezhető kókuszkrém a COCOMAS Kókuszkrém. Bioboltokban, online, de nagyobb bevásárlóközpontokban is kapható, különböző kiszerelésekben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr738059844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása