tök jó konyha

Napi motiváció

2015. szeptember 25. 15:36 - Bajsz Brigitta

Megosztanék Veletek pár gondolatot. Először is, szeretnék köszönetet mondani minden blog-olvasónak, "lájkolónak", megosztogatónak. Igaz még csak mostanában indítottam a Tök Jó Konyhát, de máris igen sok pozitív visszajelzést kaptam Tőletek, amiért nagyon hálás vagyok!

A Facebook oldalamon továbbra is áll az ajánlat: nyugodtan küldjetek képeket az elkészített ételekről, írjátok meg a véleményeteket, saját receptet is osszatok meg Velem/Velünk. Csak annyi kérésem lenne, hogy a receptek legyenek beilleszthetőek az endometriózisnál követendő diétába.

Ez nem olyan szörnyű, mint amilyennek hangzik,  még akkor sem, ha jó pár dolognak búcsút kellett mondanunk. Úgy vélem, az egészség kell, hogy az első helyen álljon és ha megfelelően táplálkozunk, nagyon sok kíntól, nyügtől megszabadulhatunk - nem csak az endometriózistól!!

Még egyszer hangsúlyoznám azonban, hogy NEM VAGYOK sem orvos, sem dietetikus. Rengeteget olvastam a makrobiotikáról, endometriózis-diétáról, de ez még nem minősít fel semmilyen orvosi szintre. Az itt megosztott recepteket bátran ajánlom, de ugyanakkor kérlek Téged, Titeket, hogy ne mellőzzétek az orvosi szakvéleményt. A legjobb, ha specialistával beszéltek, Egy személyre szabott diéta a leghelyesebb megoldás. Mindenki más, mindenki szervezete másképp reagál dolgokra. Lehet, hogy én gond nélkül fogyaszthatom például a gombát, de ez nem jelenti azt, hogy Te is hasonlóképp reagálsz majd rá.

Keressetek fel egy makrobiotika tanácsadót, és kérjetek személyre szabott tanácsadást. A makrobiotikus, ha találkoztok, az alapján fogja felállítani a diétát, amit lát - a bőröd, a körmeid és nyelved állapota, mindaz, amit elmondasz arról, mit és hogyan érzel, segíteni fogja a szaktanácsadót, hogy a lehető legeredményesebb "kezelést" kapd.

A főzés ezután már gyerekjáték lesz. Ha tudod, hogy mit szabad enned, és mi az, amit mellőznöd kell, bátrabb leszel a konyhában. Tudni fogod, hogy mit mivel kombinálj, és hogyan alakítsd saját ízlésed szerint. A lényeg, hogy ne büntetésként, sőt ne is diétaként gondolj a helyzetre! Ez egy életforma. Ha nem azon rágódsz, hogy mit nem ehetsz, hogy miért pont neked van endometriózisod stb. stb, hanem arra koncentrálsz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a helyzetből, sokkal jobban fogod érezni magad. Ez a fajta táplálkozás hatással lesz sok mindenre: javulni fog a bőröd és a hajad állapota, energetikusabbá válsz, jobb lesz az általános közérzeted.

Én azt vallom, hogy a diéta mellett még két nagyon fontos dolog van, amiről nem szabad megfeledkezned:

  • a testmozgás és

  • a pozitivizmus

 

A jóga, Arwen-torna a leghatásosabb esetünkben, erről szintén kikérheted szaktanácsadó véleményét.

A pozitivizmus pedig fejben dől el. Nem azt mondom, hogy állandóan vigyorogj és mindig mindent szivárványosan láss. Ez nem lehetséges, valljuk be! Igenis lesznek rossz napjaid, leszel mérges, csalódott, ideges stb. Viszont sok sok mindenen képes leszel változtatni és nyugodtabb, pozitívabb életet élni, ha egy picit erőt veszel magadon.

Igyekszem mindenben a segítségetekre lenni, a Tök Jó Konyha Facebook oldalán motiváló bejegyzéseket és saját tapasztalataimat is megosztom Veletek. A jókat és a rosszakat is, mert az élet ugye se nem fehér, se nem fekete, és sokszor van, hogy a rosszból többet tanul az ember fia/lánya.

Legyen szép napotok, akár esik, akár süt a nap éppen!

Brigi 

xxx

Hasznos linkek:

Makrobiotika

Endometriózis

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr287826106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása