tök jó konyha

Téli Zöldségragu

2015. november 17. 12:27 - Bajsz Brigitta

Szerintem a fenti kép magáért beszél, úgyhogy térjünk is mindjárt a lényegre!

Hozzávalók: (4-6 személyre)

  • 2 kisebb édesburgonya
  • 200g gomba(Hagyjuk egészen nagy darabokban a gombát, a kisebb fejűeket elég csak félbe, a nagyobbakat negyedekre vágni.)
  • 2 vöröshagyma
  • 1 szép nagy zöld kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200g zöldbab
  • 240g csicseriborsó
  • 240g cannellini bab
  • 240g vesebab
  • 200g lencse
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 500g paradicsomszósz
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál kömény
  • 1-1 teáskanál édes- és csípőspaprika
  • só, bors
  • 1 vegetáriánus leveskocka

Elkészítés: (Főzési idő durván 30-40perc)

A zöldségeket nem kell apróra vágni, az édesburgonyától a gombáig mind maradhat nagyobb, falatnyi darabokban, durván 1,5-2cm-es "kockákban". Én egyedül csak a fokhagymát szeleteltem vékonyabbra.

Egy nagyobb lábosban melegítsd fel az olivaolajat, majd add hozzá a mustármagot és a köményt. Elég 1-2 percig főni hagyni, amíg a mustár el nem kezd pattogni a lábosban. Ekkor jöhet a hagyma, paprika, fokhagyma, édesburgonya és a gomba. Hagyd legalább 4-5 percig főni, majd add hozzá a száraz lencsét. Ezt nem kell előre beáztatnod vagy előfőznöd. A lencse után add a lábosba a paradicsompürét, a leveskockát szétmorzsolva, az édes- és a csípőspaprikát, majd a babokat és végül a paradicsomszószt. Ha konzerves babot használsz, akkor a lével együtt add a lábosba, ha azonban szárazbabot használsz, akkor ezt előző este célszerű beáztatni, és ennél a pontnál 1,5 bögre (kb 450ml) vizet adni a raguhoz. Jöhet só és bors ízlés szerint, majd fedő alatt, 5 percenként megkeverve főzd addig, amíg a lencse meg nem puhul. A főzési stádium utolsó 10 percében add csak hozzá a zöldbabot.

.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr338085990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása