tök jó konyha

Protein Torta

2015. szeptember 22. 16:40 - Bajsz Brigitta

Íme egy újabb kreációm, csak hogy bővítsük az egészséges desszertek listáját:

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 200g barnarizs liszt
  • 300ml Kókusztej (konzerv)
  • 6 szem kimagozott datolya
  • 120g darált dió (én 60g diót és 60g mandulát használtam, de nyugodtan variálhatjátok kedvetek szerint a dióféléket)
  • 2 evőkanál Chia mag (elhagyható, én főleg a benne található rengeteg vitamin és energiaforrás miatt tettem bele)
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor (édesítetlen)
  • 1 csapott teáskanál fahéj

A krémhez:

  • 2 érett banán
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor (édesítetlen)
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

A diót, mandulát (vagy bármely általad választott diófélét) daráld meg. Nem kell teljesen por állagúnak lennie, a kisebb darabkákra kifejezetten kellemes lesz majd ráharapni. Ha ez megvan, keverd össze a száraz hozzávalókat - liszt, dió, Chia mag (ha használsz), kakaópor, fahéj. A datolyát szintén ledarálhatod, vagy egyszerűen csak vágd fel nagyon apró darabkákra - ez persze időigényesebb, mintha géppel darálnád, de nem probléma ez esetben sem, ha marad pár nagyobb darab belőlük. Add ezt is az alaphoz, majd jöhet a kókusztej és a méz. Menj biztosra, hogy a massza alaposan el lett keverve. Kóstold meg és ha úgy érzed, adj hozzá extra mézet vagy kakaót. Nekem ez a mennyiség megfelelt, de Te dolgozz a saját ízlésed szerint!

Egy kerek kapcsos tortaformát (23cm átmérőjű) kenj ki pici kókuszolajjal - ez csak arra kell, hogy a sütőpapír ne csúszkáljon el benne. Öntsd a masszát a sütőpapírral kibélelt formába, szépen egyengesd el, és mehet is a sütőbe. 30 perc elég kell, hogy legyen, félúton azonban nem árt megfordítani a tepsit, hogy a tészta mindenhol egyformára sülhessen. Ha kész, vedd ki a sütőből, fogj egy fogpiszkálót és szúrd a tészta közepébe. Ha kihúzás után is tiszta marad és nem ragad rá a tészta, akkor készen is vagy. Tedd a tortát egy rácsos alapra, hogy kihűljön, és NE vedd ki a formából addig, amíg még meleg!

Amíg a torta alapra vársz, keverd ki a krémet. Először is villával nyomkodd szét a két banánt. Ezután add hozzá a mézet és keverd ki alaposan. Jöhet a többi hozzávaló, mind alapos keverés mellett - fahéj, kakaó. Ha szeretnéd, hogy teljesen sima állagú krémet kapj, botmixerrel nyugodtan összedolgozhatod. Tedd a krémet a hűtőbe egy 10-15 percre, hogy kellően megdermedjen.

Ha a torta alap kihűlt, óvatosan emeld ki a formából, és helyezd arra a tálra, amin tálalni szeretnéd. A tetején egyenletesen kend el a banános csoki krémet, és ízlésed szerint díszítsd bármilyen gyümölccsel. Én szeletekre vágott banánt és szőlőt használtam, de nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat és díszítsd kedved szerint!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr827808972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása