tök jó konyha

Gyógyteák Endometriózis kezelésére

2015. szeptember 14. 15:28 - Bajsz Brigitta

Az alternatív gyógyászati megoldások közül az egyik legolcsóbb és igen leghatékonyabb mód a gyógytea fogyasztása. Tudni kell persze, hogy mely növény mire jó, mikor és mikor ne fogyasszuk a főzetet. Ki is tudhatná ezt jobban, mint Szabó Gyuri bácsi, az ország füvesembere!

Ebben a cikkben összegyűjtöttem Nektek Gyuri bácsi endometriózisra ajánlott gyógyteáit. Bővebb infóért és még több teáért látogassatok ERRE a weboldalra!

Íme tehát az endometriózisra ajánlott teák:

  • Cickafark: Vérzéscsillapító hatású. A flavonoidok, alkaloidok, kumarin és illatanyaga, az azulén teszik hasznos növénnyé a házi patikában. Bőséges, rendszertelen vérzésnél reggelente kell meginni  egy-egy csészével 2-3 héten keresztül. Antibakteriális hatása miatt petefészek, méhnyak vagy hüvelygyulladás is kezelhető vele, ilyenkor naponta 3 csészével ajánlott inni étkezések előtt. Változó korban harmonizáló hatású, erre a célra keverhetjük levendulával, citromfűvel, komlóval, galagonyával egyenlő arányban. Ilyenkor lefekvés előtt kell inni belőle egy csészével. 

 

  • Pásztortáska: Szintén menstruációs ciklus szabályozó. Stimulálja a méhizmokat így csökkenti a menstruációs fájdalmakat.

    Flavonoidok, szaponinok, gyanta, kálium és kálcium, valamint C-vitamin találhatók benne. Tea elkészítése: egy csapott evőkanálnyi teafüvet kell 2,5 dl vízzel leforrázni, 15 percig lefedve állni hagyni, langyosan fogyasztani. Változó korban napi egy csészével jól enyhíthetők a kellemetlen tünetek.A neve arra utal, hogy pásztorok is használták állatgyógyászati célokra. Juhoknak adták ellés után, óránként egy-egy kávéskanálnyit a nyers növény kipréselt nedvéből a méhvérzés csillapítására.

 

  • Palástfű: Egész Európában megtalálható, réteken, legelőkön elterjedt növény. A XX. század elején a híres svájci orvos, Künzle tiszteletes ajánlotta fehér folyásra, méhgörcsökre, szülés utáni problémákra. Ma is gyulladásra, méhvérzésre, menstruációs panaszokra ajánljuk. Gyulladás esetén napi 1-3 csészével igyanak. Külsőleg narancsbőrre, visszérre használható véráramlást könnyítő tulajdonsága miatt. Erre a célra 1 liter teát készítünk 40 g teafűből, belemártunk egy nedvszívó kendőt, és ezzel borogatjuk a problémás testrészt naponta háromszor.

 

Bár az itt megemlített növények teáinak fogyasztása önállóan is nagy segítséget hozhat, Szabó Gyuri bácsi ötvözte e három gyógynövényt egyetlen teakeverékben, így egyszerűbb és költségkímélőbb megoldás lehet, ha ezt választjátok.

Én személy szerint a cickafark teára esküszöm. Menstruációs görcsöknél is sokat segít és mióta tudom, hogy Endometriózissal állok szemben, napi rendszerességgel fogyasztom ezt a gyógyteát.

Forrás: Gyuri bácsi gyógyteái

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr497787536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása