tök jó konyha

Csak egy gyors Szia...

2015. szeptember 03. 18:45 - Bajsz Brigitta

Nem engedem hosszú lére a bemutatkozást, hiszen első sorban azért találtál a Tök Jó Konyhára, mert főzhetnéked van. Tehát recepteket szeretnél, és nem önéletrajzot.  :) Csak pár szóban tehát...

Mindig is szerettem főzni, sütni, imádom a zöldségeket és a gyümölcsöket is, ugyanakkor húsfogyasztó voltam egészen 29 éves koromig. Amikor ezeket a sorokat írom, már több, mint egy hónapja vegetáriánus életmódot folytatok. Sőt! Kizártam a tejtermékeket is (bye bye sajt és joghurtok). Megismerkedtem a Makrobiotikus diétával, melyet szintén beillesztettem az életvitelembe. A NAGY VÁLTOZÁST egy alattomos kis ciszta megjelenése okozta. Endometriózissal diagnosztizáltak (erről bővebben az Endometriózis menüben olvashatsz). Úgy döntöttem, hogy a gyógyszerezés és kés alá fekvés helyett inkább az életmódomat, főleg a táplálkozási szokásaimat változtatom meg.

A blogon olyan recepteket osztok meg Veled, melyek mindegyike zöldség, gyümölcs, bab és gabonafélék felhasználásával készült. Ezen összetevők kombinációi bizony elkényeztetik az ízlelőbimbóidat! Még ha szkeptikus is vagy, hidd el, mesterséges adalékok, színezékek és kimondhatatlan nevű összetevők nélkül is lehet finomságokat kreálni, SŐT!! Ráadásul még az egészségedért is teszel valamit!

Az egyetlen dolog, amit képtelen lennék örökre elhagyni az étkezésemből, az a HAL! Vega, vegán ide vagy oda, a hal nálam marad a listán!

A receptek másik igen fontos előnye, hogy gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat tölteni a konyhában. Ilyen például a Tonhalas Cous cous szárított paradicsommal.

Főleg saját recepteket osztok meg Veled, néha azonban bemutatom majd egyik kedvencem és inspirálóm, Ella Woodward fogásait is, illetve párom, Stuart alkotásait.

Remélem, hogy élvezed majd a kipróbált recepteket és sok hasznos tippet, tudnivalót találsz az OKOSKA rovatban.

Legyen szép Napod,

  Brigi

 

Szólj hozzá!
Címkék: rólam

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr357758650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása