Hozzávalók 2 főre:
- 6db tölteni való gomba /ha a nagyfejű gombát részesíted előnyben, akkor elég maximum 4db - étvágytól függően :)
- 4db újhagyma
- 2 gerezd foghagyma
- 1 nagyobb zöldpaprika (nem a csípős verzió)
- 4 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál olivaolaj
- 1 teáskanál szezámolaj
- só. bors ízlés szerint
- 1 kis kávéskanál őrölt kömény
- egy nagy marék friss, apróra vágott bazsalikomlevél
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, a legjobb, ha grillező fokozatot használsz.
A gombákat és a hagymát alaposan mosd meg. Vágd ki a gomba tönkjét és vágd fel apróra, ez is belekerül majd a szószba. A gombafejeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
A szósz elkészítéséhez egyszerűen csak keverd össze a paradicsompürét, az oliva-, és szezámolajat, a köményt, a bazsalikomlevelet, az apró kockákra szelt zöldpaprikát, foghagymát és a gomba szintén felaprózott tönkjét. Az újhagymát körülbelül fél cm-es karikákra szeld és add a szószhoz. Ízlés szerint sózd, borsozd, és ha kedveled a csípős ízeket, adj akár friss, apróra vágott chilli paprikát hozzá, vagy egy kis kávéskanál csípős pirospaprikát.
Alaposan keverd el a hagymás szószt, és ha túl sűrűnek találod, nyugodtan adj hozzá egy kevéske vizet. Én speciel 1 teáskanálnyit kevertem a szószba. De figyelj, nehogy túl folyós legyen!
A tepsin várakozó gombafejeket töltsd meg a piros szósszal, locsold meg őket egy picike olivaolajjal majd tedd a sütőbe és hagyd legalább 20 percig sülni őket.
A legfinomabb szezámolajjal meglocsolt barnarizzsel tálalva.