tök jó konyha

Melengető Téli Leves

2015. november 30. 18:30 - Bajsz Brigitta

Hivatalosan is itt a tél. Hiába süt a Nap szépen, bizony didergető hideg van már. Ilyenkor a legjobb az otthon melegében, egy pihe-puha köntösbe bugyolálni magunkat, egy tál finom, forró zöldség levessel. Így még a tanulás is könnyebben megy. (Az életmód-tanácsadói tanfolyam nem piskóta, de…

Tovább
Szólj hozzá!

Rizspuffancsos Erdei gyümölcs Torta - sütés nélkül

2015. november 24. 15:59 - Bajsz Brigitta

Na jó, egye kukac nem várakoztatlak benneteket tovább. Íme itt a sütirecept, amit ígértem.   Hozzávalók: kókuszkrém - 6 evőkanál kókusz tej - 10 evőkanál 100%-os kakaópor - 5 evőkanál méz - 5 evőkanál fahéj - 1 kávéskanál rizspuffancs (értelem szerűen…

Tovább
Szólj hozzá!

Egy kis luxus néha mindenkinek jár

2015. november 19. 13:02 - Bajsz Brigitta

Lazac Mustáros-Kókusz szósszal, lencsesaláta körettel   Igen tudom, nagyon is flancosan hangzik a cím, és tisztában vagyok vele, hogy a lazac nem tartozik az olcsó kategóriájú élelmiszerek közé - sem otthon, sem itt Angliában. Ugyanakkor tartom magam ahhoz is, hogy néha-néha bizony mindenkinek…

Tovább
Szólj hozzá!

Téli Zöldségragu

2015. november 17. 12:27 - Bajsz Brigitta

Szerintem a fenti kép magáért beszél, úgyhogy térjünk is mindjárt a lényegre! Hozzávalók: (4-6 személyre) 2 kisebb édesburgonya 200g gomba(Hagyjuk egészen nagy darabokban a gombát, a kisebb fejűeket elég csak félbe, a nagyobbakat negyedekre vágni.) 2 vöröshagyma 1 szép nagy zöld kaliforniai…

Tovább
Szólj hozzá!

Villámgyors Csokikrém és/vagy Csokis Jégkrém

2015. november 08. 15:20 - Bajsz Brigitta

Ahogy az a címből is sejthető, ismét kettő az egyben receptet hoztam Nektek. Csakúgy, mint a múltkori Karácsonyi tallérok és Almahajók esetében, most is ugyanazon alapanyagokból két különböző stílusú nyalánkságot készíthettek el - nagyon egyszerűen és gyorsan. Az egyetlen gondom ezzel a két…

Tovább
Szólj hozzá!