tök jó konyha

Fokhagymás Paradicsomleves Halloween-ra

2015. október 30. 19:27 - Bajsz Brigitta

A holnapi nap tiszteletére úgy gondoltam, hogy elő kellene állnom valami véresen jó, Halloween-i kreációval. Így született meg a csípős, fokhagymás paradicsomleves - tökéletes ellenszer vámpírok ellen!   Hozzávalók: 2 evőkanál olivaolaj 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma 2 répa 350g sűrített…

Tovább
Szólj hozzá!

Két legyet egy csapásra - Almahajók & Karácsonyi Tallérok

2015. október 28. 21:03 - Bajsz Brigitta

Előre dolgozom, mert szeretem kipróbálni az új receptjeimet az úgynevezett nagy előadás előtt. Főleg, ha karácsonyról van szó! Ma két vendégváró, igen egyszerű finomságot kísérleteztem ki, és a lemeozás után bizton állíthatom, hogy mind a kettő ínyencség szerepelhet a karácsonyi menüben. A legjobb…

Tovább
Szólj hozzá!

Hamis Finomfőzelék Egy Kis Csavarral

2015. október 27. 13:54 - Bajsz Brigitta

Tegnapi nap folyamán párom nagybátyjának kutyusaira vigyáztunk. Két édes kis shih tzu leányzó - akik extra figyelmet követelnek. Nem igen volt hát szabadidőm a rengeteg játék, séta és pocisimi közepette, így az ebédet úgy akartam megoldani, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen a konyhában…

Tovább
Szólj hozzá!

Töltött Padlizsán Marokkói Módra

2015. október 24. 17:09 - Bajsz Brigitta

Először is Mindenkitől elnézést kell kérnem, amiért elmaradtam a posztolgatással!! Szóval BOCSÁNAT! :) A tény az, hogy Keresztapum és párja jöttek ide hozzánk Angliába látogatóba, közel  hétre. Ez idő alatt rengeteget kirándultunk, hajnalig dumcsiztunk, mellette természetesen dolgoztam is, és nem…

Tovább
Szólj hozzá!

Házi BonBon

2015. október 06. 19:45 - Bajsz Brigitta

Nem sok olyan nap van a héten, amikor ne kívánnám az édességet. Jó hír, hogy diéta ide vagy oda, nagyon is sok variáció van, amit könnyen és aránylag gyorsan elkészíthetünk,  ha ránk jön a nassolhatnék. Íme az egyik abszolút kedvencem! Hozzávalók: Ez legalább 40db csokibonbon elkészítéséhez…

Tovább
Szólj hozzá!

Testet-lelket melengető levesek

2015. október 06. 16:49 - Bajsz Brigitta

Nem tudom, otthon milyen a helyzet, de itt Angliában már napok óta szürkés, télies idő van, rendesen lehűlt a levegő. Ilyenkor mindig vágyakozom valami melengető étel után, vagy csak egy nagy bögre forró teára. A héten ebből adódóan két nagyon finom levest készítettem el, a Kókusztejes Gombalevest…

Tovább
Szólj hozzá!

A zabkása és előnyei - A reggelik királya

2015. október 01. 14:46 - Bajsz Brigitta

Mielőtt kiköltöztem Angliába, számomra a reggeli egyenlő volt a vajas kifli vagy zsemlével, mellé lekvár vagy méz és mikor tea, mikor kakaó. Amikor legelőször találkoztam az itt Porridge-nak (ejtsd poridzs) keresztelt étellel, hát hogy is mondjam, nem jött meg rá az étvágyam. Igaz, ez a hotel…

Tovább
Szólj hozzá!