tök jó konyha

Halpogácsa egyszerűen

2015. október 03. 20:07 - Bajsz Brigitta

A mostani alkalommal Stuart egyik legjobb receptjét hoztam Nektek. Mióta diétán vagyok, ő is mindig agyal és gondolkodik, hogy milyen újítást tudna kieszelni nekem. Így született meg például a Szupergyors Házi Müzli is, emlékeztek?

Nos, a mai recept egy gyorsan és könnyen elkészíthető Halpogácsa. Íme:

Hozzávalók:

  • 500g burgonya
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 konzerves tonhal vagy bármilyen más halfilé(200g)
  • só és bors ízlés szerint
  • választott fűszernövény (friss, leveles a legjobb, de használhatsz szárított fűszert is): bazsalikom, petrezselyem vagy kapor - kb. csak egy fél maroknyi, szárított fűszer esetén 1 teáskanálnyi
  • polenta, azaz puliszka - amennyi az "ál panírozáshoz" kelleni fog

 

Elkészítés:

A burgonyát pucold és mosd meg, majd tedd fel főni sós vízben. Ha elég puha, öntsd le a megmaradt vizet és törd össze a krumplit krumplinyomóval.

A hagymát vágd fel apró darabokra és kevés olajon dinszteld meg - bár ha sietsz, vagy egyszerűen csak nincs kedved pepecselni, használhatod a hagymát nyersen is, szimplán csak apróra vágva.

Lényegében ha a krumpli és a hagyma kész, nincs más dolgod, mint az összes hozzávalót összekeverni. Jó alaposan dolgozd el a masszát, hogy az ízek mindenhova eljussanak! Ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint. Kézzel csippents ki egy egy darabot a krumplis masszából és formázd pogácsa alakúra. Tőled függ, hogy mekkora halpogácsákat szeretnél, sok kicsit, vagy csak néhány nagyobb, gusztusosabb darabot. A Stuart által készített verzió kb. 6-8cm átmérőjű lett, így kaptunk 6 pogit összesen a fent megadott mennyiségű hozzávalókból.

Ha megvannak a halpogácsák, egyszerűen forgasd bele őket a polentába. Ez a hagyományos panírozás alternatívája - se tojás, se liszt, se zsemlemorzsa, mégis kitűnő végeredményt kapunk.

Egy előmelegített serpenyőbe önts kevés olivaolajat és sütögesd ki a pogácsákat, mind a két oldalukon. Nem kell teljesen készre sütnöd, csak annyira, hogy éppen elkezdjen barnulni. Ezt követően tedd őket tepsibe (legjobb ha sütőpapírt is használsz) és süsd még őket 5-10 percig, hogy biztosan kívül-belül átmelegedjenek.

Barnarizzsel, vagy bármilyen salátával, 1-1 szelet citrommal, és egy pici humusszal tálalva a leggusztusosabb! :)

.

Szólj hozzá!
Címkék: vega hal pogácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr517886988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása