tök jó konyha

Banános Müzligolyók

2015. szeptember 15. 15:56 - Bajsz Brigitta

Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam anno ezt a csodaszép pillangós dobozkát. Tele volt mindenféle jóval - amit a diéta elkezdése előtt még ehettem. Köszi Paula, még egyszer! :)

 

Miután kiürült, gondolkodtam, hogy mivel is tölthetném meg újra. Valami finom édességre volt szükségem, ami gyors, könnyen elkészíthető, jól mutat a dobozkában és beilleszthető a diétába. Így született hát meg a banános müzligolyóm.

Hozzávalók (körülbelül 9 golyócska elkészítéséhez.)

  • 1 érett banán
  • 1 kávéskanál kókuszolaj (margarin helyett)
  • 2-3 evőkanál édesítetlen kakaópor (én 100%-os kakaót használok, ami elég erős. Ha Te mást választasz, a legjobb, ha kóstolgatod a masszát, és ízlés szerint adsz még extra kakaóport hozzá, ha úgy érzed, hogy szükséges.)
  • 1 evőkanál méz
  • 25dkg müzli
  • 1 csipet őrölt fahéj

 

 

Elkészítés:

Először is egy villa segítségével nyomkodd pépesre a banánt. Ezután keverd bele a kókuszolajat. Én minden összetevőt egyesével adok a masszához, hogy biztosan alaposan elkeveredjenek. Szóval a kókuszolaj után jöhet a kakaópor, majd a méz, a fahéj, mind alaposan kikeverve. A legvégén beleöntöm a müzlit és ezt is rendesen eldolgozom.

Ha a massza összeállt, hűtőben hagyom pihentetni legalább fél órát vagy 45 percet. Ha igazán gyorsan akarsz dolgozni, akkor teheted a mélyhűtőbe is, ez esetben kb10 perc bőven elegendő, hogy a massza megdermedjen.

Miután eléggé megkeményedett a kakaós alap, kézzel formázz kis golyócskákat belőle. Díszítésként íme pár tipp, eldöntheted, melyik a legszimpatikusabb Neked, de kombinálhatod is őket:

  • Hempergesd a golyókat  kókuszreszelékbe / kakaóporba / szezámmagba
  • Nyomkodj a közepükbe diót / mandulát / mogyorót (én most ezt a megoldást választottam - lásd a képeket)
  • Szintén tehetsz a közepébe meggyet/ cseresznyét / de a vékonyabb, csíkokra vagy félkarikákra vagdalt banándarabok is jól mutatnak benne, főleg ha fahéjba hempergeted őket először, és úgy szúrod a golyók közepébe.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokjokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr467790144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása